ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха 1:1 в мач от последния кръг

...
ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха 1:1 в мач от последния кръг
Коментари Харесай

ПСВ и Арсенал не се победиха и се класираха на осминафиналите в ШЛ

ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха  1:1 в мач от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Еди Нкетиа откри резултата за гостите през първата част, а през второто полувреме Йорбе Вертесен изравни. Двубоят бе равносилен, като резултатът бе най-логичният и обективен резултат. След този хикс Арсенал приключи като първи в групата с актив от 13 точки, до момента в който ПСВ остана втори с 9 пункта на сметката си, само че и двата тима се класираха на осминафиналната фаза в шампионата.

Още в четвъртата минута ПСВ можеше да открие резултата, откакто провежда чудесна офанзива, а Рикардо Пепи получи в противниковото наказателно поле,е след което откри пространство за удар и стреля по тревата, само че бе блокиран, а по-късно Рамсдейл блесна със избавяне, избивайки в корнер.

В 19-а минута домакините развиха нахлуване отдясно и последва центриране от фланга към Йорбе Вертесен, който се извиси отлично във въздуха и насочи изстрел с глава, само че топката се отби от левия непряк дирек на Рамсдейл.

Първият действителен късмет за Арсенал бе в 29-а минута, откакто Мохамед Елнени напредна с топка в крайници и видя празното пространство, като не се поколеба да насочи отдалечен удар, само че топката се отби от левия непряк дирек.

В 42-а минута Рийс Нелсън даде пас по канец към Еди Нкетиа в наказателното поле, а последният се обърна отлично и нанесе удар по трева от ръба на пеналтерията, като не остави шансове на вратаря на ПСВ - 1:0 за Арсенал.

В 51-а минута Йорбе Вертенсен се озова в чудесна стрелкова позиция, откакто получи невисок пас от Рикардо Пепи тъкмо след линията на наказателното поле. Той насочи зрелищен удар от придвижване, който влезе в долния десен ъгъл, отбивайки се от гредата - 1:1.

Петнайсетина минути по-късно Рийс Нелсън се измъкна около отбраната с лекост и доближи до добра позиция пред вратата. Той дръпна спусъка, пробвайки се да преодолее вратаря, само че не съумя, защото топката изсвистя на сантиметри от задачата.

В ответната офанзива Исмаел Сайбари от ПСВ настигна подаване надълбоко в наказателното поле и нанесе удар към левия ъгъл, само че Рамсдейл още веднъж блесна със избавяне, като топката се отби от гредата и не влезе във вратата.

В 82-а минута Арсенал още веднъж съумя да стигне до попадение, откакто Мартин Йодегор центрира от директен свободен удар, а Якуб Кивиор успя да означи с глава, само че голът бе анулиран заради засада. В последната минута на постоянното време Гуус Тил получи брилянтно подаване и пропиля огромна опция, шутирайки от наказателното малко настрана от лявата греда.

Стартови сформира:

ПСВ Айндховен:  1. Валтер Бенитес, 17. Мауро Жуниор, 4. Армандо Обиспо, 5. Андре Рамальо, 3. Джордан Тезе, 34. Исмаел Сайбари, 30. Патрик ван Аанхолт, 10. Малик Тилман, 32. Йорбе Вертесен, 11. Йоан Бакайоко, 14. Рикардо Пепи

Арсенал:  1. Аарън Рамсдейл, 15. Якуб Кивиор, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 17. Седрик, 19. Леандро Тросар, 20. Жоржиньо, 25. Мохамед Елнени, 24. Рийс Нелсън, 29. Кай Хаверц, 14. Еди Нкетиа
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР